Assisi Szent Ferenc Állatmenhely – Tapolca

2017-s események

A 2017-es év ismét egy munkában gazdag esztendő volt és ráadásul nehéz, főleg az első félév. Az év úgy indult, hogy egy új menhelyes autót kellett beszereznünk használtan, amely felemésztette a befolyt SZJA 1% nagy részét. Normális esetben az SZJA 1% összege fedezi a menhely költségeit pár hónapra. Tárgyi adomány, táp adomány volt, de sajnos kevés pénzadomány érkezett be, ezáltal az autó miatt keletkezett bevétekiesés nem tudott kiegészülni, így a rezsidíjakra, állatorvosi költségekre és a munkaerő költségekre stb. nem jutott elég fedezet. Csak úgy tudtuk túlélni a kialakult helyzetet, hogy Mariannal közösen 3000 Eurót a saját pénzünkből tettünk be a menhely kasszájába.

A nyár elején Dobó Zoltán polgármesterünk és a képviselő testület megszavazta, hogy a menhelynek jusson 500.000 Ft támogatás. Ez abban a túlélő helyzetben nagy segítség volt és még mindig nagyon hálásak vagyunk érte.

Az élet sohasem egy zsákutca – a nagy csoda be is következett még több segítség képében. Egy német állatbarát, aki már 15 éve ismer minket és már sokszor segített nehéz helyzetekben, a „Hunde ohne Schutz” partnerünk közvetítésével 10.000 Eurót adományozott.

Ezeken túl a hab a tortán az volt, hogy egy teljesen új szintén német szponzor csatlakozott hozzánk. Az ő szívügye a cicák, ami duplán csodálatos nekünk, mert a menhely cicáinak eddig nagyon kevés támogatója akadt. A „Hunde ohne Schutz” hivatalos autója nem győzte lehozni a sok adományt (cicakonzervet, tápot, kaparófát stb). Azon kívül pénzadományt is kaptunk az ivartalanítási akcióinkhoz.

Ez azért is nagy ajándék volt, mert ilyen cicamizériás évünk még nem volt. Volt egy időszak, amikor majdnem 60 cicánk volt egyidőben. Állatorvosunktól mindig kikaptunk, hogy miért veszünk még újra és újra fel.

2018-ra úgy döntöttünk, hogy ennyi állatot már nem fogunk felvenni az ország egész területéről, főleg kölyökkutyákat, akiknek a felnevelése nagyon költséges. Mindig olyan nehéz nemet mondani, amikor főleg a keleti országrész sintértelepeiről jönnek segélyhívások. Nálunk a környéken már a több éves ivartalanítási aktivitásunknak köszönhetően kevesebb nem kívánt kölyökkutya van.

Azt a pénzt, amit a fentiekre nem tudunk fordítani, a menhely renoválására kell átcsoportosítanunk. Még mindig vannak tetők, amikre nem jutott felújítás és beáznak. A kennelsorok készen vannak, kivéve a karantén, és a főépületi tető is már 20 éves. Ennek a költsége hatalmas, ezért gondoltuk, hogy mi lenne ha mindenki egy kicsit segítene, aki velünk szimpatizál. A facebook oldalunkat már több, mint 2000 ember követi, aminek nagyon örülünk. Arra gondoltunk, hogy ha minden követő fel tudna ajánlani 1.000 forintot erre a célra, akkor reális esély lenne rá, hogy tavasszal elkezdjük a renoválást.

Amit viszont 2018-ban sem fogunk semmiképpen mellőzni, az a fő profilunk, az ivartalnítás propagálása. Továbbra is mindenki fordulhat hozzánk segítségért.

MINDENKINEK, AKI MINKET ISMER, SAJÁT MAGUNKNAK ÉS ÁLLATAINKNAK IS NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK! BÍZUNK BENNE, HOGY 2018-BAN IS SOKAN FOGNAK MELLETTÜNK ÁLLNI!

Bankszámlaszámunk: OTP Tapolca, 11748052-20031756-00000000 Közlemény: „tető adomány”