Assisi Szent Ferenc Állatmenhely – Tapolca

TITUSZ története

… Hogy 2021-ben egy civilizált országban…
Nagypénteken, közvetlen a tartási helyén elütött kutyát jelentettek, amit akkor a baleset helyszínén nem találtunk meg! Kértünk állatorvosi segítséget is, mivel ott több kutya él és a gazdát egy notórikusan felelőtlen állattartónak ismertük meg. Kutyatartás- és haszonállat tartásban egyaránt. Már többször foglalkoztak a hatósági állatorvosaink vele! 

Szerdán jött a telefon hogy él a kutyus, csak ami várt minket az még számunkra is sokkoló volt! ☹ Bal hátsó láb szinte tőből hiányzott, ami a baleset után szemtanúk szerint még megvolt, lafogott és csak húzta maga után. Az akkor még in- és bőrdarab tartotta végtagot a kutya gazdája saját maga késsel lenyiszálta. 🤬 Hetek óta ellátatlanul így élt ez a kis ártatlan állat a nyílt sebbel, a hús és a csont szabadon a porban, mocsokban! Csoda, hogy nem vérzett el vagy, hogy nem kapott egy halálos szepszist.


Elhelyeztük a menhelyen ameddig a szükséges amputáció meg nem történik!! Feljelentést tettünk a rendőrségen állatkínzás miatt!! Az ilyen esetre szó szerint passzoló paragrafust az állatvédelmi törvényben nem találtunk, de bízunk benne, hogy végre most valami történni fog. Már két évvel ezelőtt is 13 elkobzott kutyát vettünk át ettől az embertől !


Itt kérünk minden olyan jólelkű állatbarátot, hogy a lehetőségeikhez mérten támogassák az életmentő műtétet, amit a menhely számlaszámára tudnak utalni! Hálás köszönet a kis csonkalábú új védencünk nevében! 🙏

OTP Bank Tapolca,
11748052-20031756-00000000

TITUSZ túl van az amputációs műtéten, türelmesen tűri az utókezelést.


Azóta is mérget kelt az emberben az a tudat, hogy ez a jámbor állat nem kapott segítséget az elképzelhetetlen fájdalmaiban a baleset után. A kis pofijára még mindig rá van írva.